Generacija 2010/2011


Ja sam Dimitrije Savić, rođen sam 24. marta 1995. u Somboru. Trenutno sviram klavir i učim da sviram harfu, a u osnovnoj muzičkoj sam svirao tamburicu. U slobodno vreme igram Xbox i naravno slušam muziku, a nekad se nađe vremena da se pročita i po koja knjiga. Volim da gledam filmove i da se dopisujem. Nemam omiljennu grupu, pevača, niti pevačicu, čak ni omiljenu pesmu, jer se uvek nađe nešto novo i bolje. Ono što najčešće slušam su Carmina Burana i Mokranjčeve rukoveti. Informišući se o smerovima u muzičkoj školi smer Dizajna zvuka delovao mi je vrlo interesantno. Pohađajnje ovog smera već drugu godinu pokazalo je da je zaista tako.

 

Zovem se Dobrica Nikolić, zovu me Doca, Dobraja, Dobras... Rođen sam u Somboru 01.03.1995. U nižoj muzičkoj školi sam svirao klavir. Volim da sviram gitaru, klavir, igram vaterpolo za VK "Polet" Sombor. U slobodno vreme pored vaterpola i sviranja, volim da igram igrice na kompjuteru. Slušam uglavnom rock. Omiljene grupe su mi Red Hot Chili Peppers, Led Zeppelin, AC/DC \m/... Smer dizajner zvuka sam upisao zato što volim muziku i da radim na kompjuteru.

 

 

Moje ime je Irena Sabo, rođena sam 28.05.1995. u Somboru. Sviram klavir od svoje osme godine. Volim da čitam, uglavnom romane. Volim da slušam različite vrste muzike a najviše domaći rok. U slobodno vreme bavim se bavim se obradom fotografija. Ovaj smer sam upisala jer volim da sam u kontaktu sa muzikom, da je istražujem i stičem nova znanja.

 

 

 

Zovem se Marek Šomodi. Rođen sam 16.8.1995. godine u Novom Sadu. U društvu sam poznat kao Šole ili Rekmas. Živim u Silbašu i potičem iz muzičke porodice. Muzika je postala moj dobar prijatelj još davne 1998. godine kada sam kao mali slušao tatu dok svira na klavijaturi. Prvu pesmu sam naučio sa svojih pet godina. Nižu muzičku završio sam 2009. godine u Muzičkoj školi Josip Slavenski u Novom Sadu. Sviram klavir i harmoniku. Sport kojim se rekreativno bavim je košarka i stoni tenis. Omiljeni pevač mi je Đorđe Blašević, omiljena pesma "Ringišpil". Trenutno sam učenik II razreda Srednje muzičke škole Petar Konjović u Somboru. Dizajn zvuka sam upisao upravo zato jer volim da obrađujem zvuk na različite naèine, volim da snimam i zato što bi voleo jednog dana da imam svoj studio u kojem će mi trebati znanje koje stičem već godinu dana na ovom smeru.

 

 

Moje ime je Vivien Kurtović – Vivi. Po tati, ime sam dobila po junakinji iz stripa a po mami – po glumici Vivien Leigh. Rođena sam u Somboru, 17.05.1995. godine. Svirala sam violinu šest godina u Nižoj muzičkoj školi a sad kao obavezan predmet sviram klavir. Volim: da pevam, da putujem, da fotografišem, da idem na svirke, da nerviram Robija i Stričevića, volim svoju mačku Grofica de la Mau Midnight Anubis (ili Hirovita), pirsinge... Želja mi je da idem na padobranstvo. Pored škole idem na časove zumbe i na ronjnje. Takođe volim i da čitam, posebno dela Mike Antića. Sviram i pevam obrade pesama. Slušam rock, metal, punk, reggae, hip hop. Omiljena pevačica mi je P!nk a pevač Bob Dylan, grupe: Manu Chao, Metallica, Iron Maiden, Death... Dizajn zvuka sam odabrala jer tu učimo da snimamo, da radimo u muzičkim programima i jednog dana da postanemo muzički producenti.