Nastavnici uskostručnih predmeta


Željka Milošević - diplomirani dizajner zvuka - master

Željka Milošević je rođena 1985. god. u Kragujevcu. 2008. god. je diplomirala Snimanje i obradu zvuka na Akademiji umetnosti Beograd a trenutno radi kao nastavnik na istoimenom smeru u Srednjoj muzičkoj školi "Petar Konjović" u Somboru i kao nastavnik harfe u privatnoj školi u Novom Sadu (www.haropmania.com). Muzikom se bavi od svoje osme godine, a harfu svira od 2001. godine. Harfu je diplomirala 2013. god. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. 2011. godine je specijalizirala Menadžment kulture i umetnosti na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Kao harfista radila je i u jednom od najpoznatijih hotela na svetu "Burj al arab" u Dubaiju. Direktor je asocijacije umetnika “Art Mreža” (www.artmreza.com) iz Novog Sada, "Kulturni centar mladih Vojvodine" (www.kcmv.udruzenje.org) iz Sombora, kao i zamenik direktora “Fabrik Art” (www.fabrikart.org) iz Beograda. Oba udruženja zalažu se za istraživanja u umetnosti i kulturi, prosperitet u oblasti informisanja, promociju autorskih dela, podizanje svesti o sadržini i zaštitu kulture i umetnosti, saradnju sa umetnicima iz drugih zemalja i kultura. Takođe, organizator je internacionalnih edukativnih projekata u okviru Evropskih programa “Mladi u akciji” i "Erasmus+" gde pomoću umetnosti radi na neformalnoj edukaciji i povećavanju socijalne inkluzije mladih. Takođe radi i kao nastavnik harfe u privatnoj školi u Novom Sadu.

Pored klasične muzike svira i komponuje pop-rock, experimentalno-ambijenatalnu i irsku-keltsku muziku. Od 2008. god član je multimedijalne grupe “Feabrik” (www.feabrik.com) sa kojom nastupa na različitim internacionalnim festivalima i simpozijumima u zemlji i inostranstvu. Od 2013. god. svira popularnu muziku u okviru sastava "Playade" (www.playade.rs) i “Le duo” (www.leduo.harpomania.com) kao i meditativnu muziku, solo, na časovima joge (www.yoga.harpomania.com).

www.zeljka.harpomania.com

www.zeljkamilosevicportfolio.artmreza.com

 

Goran Kulić - snimatelj i dizajner zvuka

Goran Kulićje rođen 1971. u Somboru. Studirao informatiku na PMF-u. 1994. u okviru RTS stekao diplomu snimatelja tona u tadasnjem sistemu Evrovizije. Dve godine radio kao snimatelj u muzičkoj produkciji RNS (Studio M) i blizu 15 godina u Radio Somboru. Od 2008. zaposlen u sopstvenoj audio produkciji.
Paralelno, u okviru sopstvene produkcije  i u saradnji sa  Fat Sound ozvučenjem, aktivan na svim poljima produkcije, snimanja i obrade zvuka i tonskih realizacija.

Radio zvuk  na više od 100 koncerata svih muzičkih žanrova (Vasil Hadžimanov, Tanja Jovićević, KUD Idijoti, Lajko Felix,  Aleksandar Dujin, Foltin, Praški kamerni orkestar...)

Kao snimatelj potpisan na velikom broju “live” snimaka različitih pravaca: Klasična muzika (Stefan Milenković, Nemanja Radulović, Edin Karamazov, Kemal Gekić...)
Rock (ZAA, Line Out, Neozbiljni pesimisti...)
Jazz i World music (Akua Naru, Narayana, JeuNS, Tamburaški orkestar RNS...)

Autor dizajna zvuka na desetak predstava Narodnog pozorišta Sombor.

Autor originalne muzike za nekoliko pozorišnih predstava NPS. (2013. nagrada na festivalu dečijeg dramskog stvaralaštva u Priboju za najbolju originalnu muziku)
Snimatelj na nekoliko CD izdanja KC “Laza Kostić” Sombor (Najlepše operske arije – Nocturno, Vesna Aćimović, Zvonko Markovinović Mimi...)

Radio kompoziciju, aranžmane i produkciju za CD Radomira Vasiljevića “Six Strings..”, sa kog je nekoliko različitih numera nagradjivano na tada najvećim svetskim portalima “world” muzike.

Bavi se kompletnom produkcijom primenjene muzike, zvučnih efekata i “voice over”-a za video, TV, radio i multimedijalne projekte (reklamni spotovi - “Kraš Bajadera”, “Loto”, TV - “Udar” reality show na 3K,  edukativni CD Rom “Od igre do računara”, video igra “Goop Escape”....)