Poseta Radio Beogradu i tonska proba grupe Galija

 

Naši dizajneri su 9. novebra 2018. bili u Beogradu u poseti RTS-u i Sava centru. U prepodnevnim satima smo otišli u Radio Beograd. Posetili smo tri studija gde smo imali priliku da vidimo analogne i digitalne miksete, razne vrste mikrofona, magnetofone, različite akustičke obradu prostorija itd. Takođe smo imali i mini predavanja i diskusiju sa zaposlenima iz radija. Sa nama je bila Aleksandra Ristović čiji se glas može čuti u poznatim reklamama a svima nam je bilo zanimljivo kada je to pred nama i demonstrirala. Posetili smo i arhivu koja je dosta stara ali očuvana. Ploče su poređane hronološki i žanrovski.

Nakon slobodnog vremena smo otišli u Sava centar na tonsku probu grupe Galija. Pažljivo smo posmatrali posao tonaca koji su radili ozvučenje. Veliko zadovoljstvo je bilo ući u reportažna kola, gde nam je objašnjno kako ceo sistem funkcioniše. Reportažna kola su bila pripremljena za uživo prenos čitavog koncerta na radiju.

Ovaj odlazak u Beograd predstavlja veliko i značajno iskustvo za sve nas. Zadovoljstvo nam je što nam se pružila ovakva prilika. Zahvalni smo i školi na pokrivenim putnim troškovima jer smo uz pomoć nje uspeli svi da odemo i ostanemo dugo pod ovakvim utiskom.

Milica Fina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više fotografija OVDE