Galerija - Use sound to watch around II

 

Projekat „Use sound to watch around II“ u organizaciji udruženja „Kulturni centar mladih Vojvodine“ je dugoročni internacionalni projekat u okviru programa „Erasmus+“ finansiran od strane Evropske komisije. Tema projekta je rešavanje nezaposlenosti slepih mladih osoba korišćenjem mogućnosti dizajna zvuka i muzike a idejni tvorac i ogranizator projekta je nastavnik naše škole Željka Milošević.


Prvi deo projekta održan je u periodu od  8. do 16. februara 2019. u Novom Sadu i okupio je 40 učesnika iz 7 zemalja među kojima su kao predstavnici Srbije bili i učenici naše škole: Ivona Damjanović, Ivana Pantić, Darko Dimić i Ignjat Bećir kao i nastavnik Goran Kulić.

Ovo je nastavak istoimenog projekta koji je sproveden tokom 2017. godine kada su učešće uzeli tadašnji učenici Dizajna zvuka Danijel Osovnikar i Arsenije Stojanović. Detalji o oba projekta se mogu naći na sajtu www.kcmv.udruzenje.org

Sledi kratak izveštaj iz ugla naših đaka koji su učestvovali:

Iako smo mislili da se nećemo toliko sprijateljiti sa ljudima, sad isto toliko mislimo da smo ostali malo duže, postali bi jedna velika familija. Učenje, druženje, pevanje i sviranje doprineli su tome da ovaj projekat postane jedno nezaboravno iskustvo. Dosta smo radili, ali sa druge strane i uživali u druženju sa neverovatnim ljudima iz različitih država. Svaki trenutak proveden sa novim prijateljima budio je u nama želju da ostanemo još duže i da se ne razdavajamo, ali ujedno naučili smo dosta novih stvari. Raditi sa slepima, pomagati im i zabavljati se sa njima je samo ulepšalo ovih devet dana. Shvatili smo da je pomaganje drugim ljudima, ne samo ljudima sa invaliditetom, ustvari jako lako. Nadamo se da ćemo imati prilike da učestvujemo i u drugim sličnim projektima jer ovakva iskustva se nikad ne zaboravljaju. Zahvaljujemo se najboljoj profesorki Željki što nam je omogućila da budemo deo ovog projekta, bilo je stvarno divno. Takođe, zahvalni smo i svim učesnicima na predivno provedenom vremenu.

 

Više fotografija na ovom LINKU