18. TAKTONS / 2022. god.

 

TAKTONS je međunarodno takmičenje tonskih snimaka koje se održava u Novom Sadu svake druge godine. Pored takmičarskog dela u okviru njega se organizuju predavanja iz oblasti snimanja i obrade zvuka kao i izložba najnovije audio tehnike.

27. oktobra 2022. god. imali smo priliku da se kao škola predstavimo na ovoj značajnoj manifestaciji koja traje četiri dana u okviru zgrade Radio televizije Vojvodine u Novom Sadu. Prisutni smo bili svi: učenici od prvog do četvrtog razreda kao i profesori Željka Milošević i Goran Kulić. Prezentovali smo naš smer Dizajn zvuka i muzička produkcija, naše aktivnosti, učeničku kompaniju i takmičenje srednjoškolskih tonskih snimaka ali smo takođe pred publikom koju su mahom činili profesori sa fakulteta i studenti pustili nekoliko istaknutih zvučnih radova.

Takođe, bili smo prisutni tokom preslušavanja i žiriranja kategorije C2 (Ozbiljna muzika - kamerni orkestri, veliki sastavi, horovi i orkestri) gde smo i mi iskazali svoje utiske o poslušanim delima. Nakon toga, obišli smo i televizijski studio u kojem se snimaju mnoge poznate emisije.

Na TAKTONS-u smo bili jedina srednja škola koja se rame uz rame predstavila sa svim akademija i fakultetima u Srbiji koji imaju katedru za Dizajn zvuka i/ili Muzičku produkciju.

Saznali smo puno novih i korisnih informacija, poslušali studentske radove koji su nas inspirisali da i mi stvaramo nešto malo drugačije nego što smo dosada a i lepo smo se proveli međusobno družeći se.

 

Raspored na OVOM linku

Bilten na OVOM linku

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Olga Vučić i Željka Milošević